Reef Central Online Community

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > Sponsor Forums > GHL /ProfiLux / Mitras
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

Reply
Thread Tools
Old 10/05/2017, 10:47 PM   #1
abhishek@1985
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Minneapolis, MN
Posts: 432
New user , cannot get GCC connected to Profilux 3.1 N ex

Hi Vinny,

Am a new user and recently bought a 3.1N ex GHL Profilux used . On starting up the controller without connecting to the PC , I receive this message :-

ghl by Abhishek Dasgupta, on Flickr

I am trying to follow your guide and change the language by navigating to Extras but unable to do so.

Secondly, I downloaded GCC v1.1.0 and tried to connec to my GHL Profilux 3.1 N ex via USB following the guide you have mentioned.

https://www.dropbox.com/s/9i4l79svjv...Guide.pdf?dl=0

From page 6, but it just shows device not connected . On clicking connect, it tries connection and then throws an error message :-

Communication Error!
Error Code:41

Please help to get me started .

Regards,
Abhishek



Last edited by abhishek@1985; 10/05/2017 at 11:24 PM.
abhishek@1985 is offline   Reply With Quote
Old 10/06/2017, 09:19 AM   #2
abhishek@1985
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Minneapolis, MN
Posts: 432
I believe the Communication Error is due to the newer version of GCC that I downloaded (v1.1.0) but my Profilux is older version. How do I know the firmware version of my Profilux so that I can download the necessary GCC .

Or even better, how do I update my Profilux version to match GCC ?

Regards,
Abhishek


abhishek@1985 is offline   Reply With Quote
Old 10/06/2017, 09:58 AM   #3
abhishek@1985
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Minneapolis, MN
Posts: 432
So I think I might have resolved that issue and now its asking for a PIN which I dont know and neither does the seller remember . This is what its asking on clicking connect :-



How do I reset the pin and bring everything to factory settings since the profilux too showing the pin issue and am not able to switch teh language to English?

Regards,
Abhishek


abhishek@1985 is offline   Reply With Quote
Old 10/06/2017, 06:31 PM   #4
Jerel
Registered Member
 
Jerel's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Upper Marlboro, MD
Posts: 109
First, you should try deactivating the pin code lock..

The following procedure may work, no?

"switch off the device ( disconnect the power supply), switch on again (
plug in the voltage supply again). Immediately, while the status and greetings are
displayed, press Esc and RETURN simultaneously. Are you going to delete the PIN? asked. After confirmation with Yes, the PIN is again in the delivery state (0000 - deactivated)."

Which Firmware does your ProfiLux 3 currently have?


__________________
GHL ProfiLux 3.1T, Radion XR30 Pro & XR15 Pro, Skimz SM163, GHL Doser 2, EcoTech MP40wES-QD, Tunze 1073.050
Jerel is offline   Reply With Quote
Old 10/06/2017, 07:07 PM   #5
abhishek@1985
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Minneapolis, MN
Posts: 432
Had a call with Vinny . Problem is I could not even switch to English.
Vinny suggested to run emergency update on the profilux with latest firmware of 6.29.
Followed the procedure and emergency update was successful .
However, on switching it back on it throws a new error - Memory Defective



If I go to EXTRAS , its still asking to ENTER PIN .

Sent the mail to Vinny to update him about the situation. I have a feeling that the memory itself has to be changed which is not good at all.

Regards,
Abhishek


abhishek@1985 is offline   Reply With Quote
Old 10/06/2017, 07:09 PM   #6
abhishek@1985
Registered Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Minneapolis, MN
Posts: 432
Quote:
Originally Posted by Jerel View Post
First, you should try deactivating the pin code lock..

The following procedure may work, no?

"switch off the device ( disconnect the power supply), switch on again (
plug in the voltage supply again). Immediately, while the status and greetings are
displayed, press Esc and RETURN simultaneously. Are you going to delete the PIN? asked. After confirmation with Yes, the PIN is again in the delivery state (0000 - deactivated)."

Which Firmware does your ProfiLux 3 currently have?
Tried it , didnot work . Didn't know the firmware version as I could not change language and it never showed teh firmware at start up. now its up to date with 6.29.

Regards,
Abhishek


abhishek@1985 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 05:02 AM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2017 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright 1999-2014